Anadolu Ajansı (21 Ekim 2021)
Mehmet Şah YILMAZ ve Fuat KABAKÇI
Ermeni terör örgütlerinin düzenlediği silahlı ve bombalı saldırılar sonucu çok sayıda Türk diplomat ve yakını şehit olurken, Paris Büyükelçisi İsmail Erez'le beraber şehit edilen şoförü Talip Yener'in ağabeyi, acılarının hale taze olduğunu söyledi.
[…]
Avrasya İncelemeleri Merkezinden misafir araştırmacı Maxime Gauin, Paris’te Ermeni terör örgütü JCAG tarafından katledilen şehit diplomat İsmail Erez’in hedef alınmasının nedenlerine ilişkin, Erez’in Paris’e büyükelçi olarak atanmasının üzerinden 1 yıl geçmeden Fransa'daki akademik ve diplomatik çevrelerde geniş bir etki alanı oluşturması olduğunu belirtti.
Gauin "Erez’e suikastın düzenlenmesinin nedenlerinden en önemlisi onun kısa sürede sağladığı başarısıydı. Ayrıca Erez, Paris’e atanmadan önce Türk Dışişleri Bakanlığında Genel Sekreter konumundaydı ki bu JCAG’ın onu yurt dışındaki en üst düzey diplomat olduğu için hedef aldığını ortaya koyuyor." ifadelerini kullandı.
ASALA ve JCAG adlı Ermeni terör örgütlerinin ortak amacının Ermenistan’ın Türkiye’ye karşı toprak iddialarını desteklemek ve Türk hükümetini bu iddialarla ilgili müzakere masasına oturtmaya zorlamak olduğunu kaydeden Gauin, daha sonraki dönemlerde ise tazminat iddialarının ön plana çıktığını söyledi.
Makalenin tamamını okumak için tıklayınız
© 2009-2025 Avrasya İncelemeleri Merkezi (AVİM) Tüm Hakları Saklıdır
Henüz Yorum Yapılmamış.
-
MOST SIGNIFICANT SECURITY CHALLENGES AND OPPORTUNITIES FOR THE CASPIAN REGION: THE GEORGIAN PERSPECTIVE - GEORGIA TODAY - 11.01.2024
Victor KİPİANİ 16.01.2024 -
NORMAN STONE (1941–2019) - CORNUCOPIA - 20.06.2016
David BARCHARD 25.06.2019 -
SOLİNGEN’İ ANMAK: AŞIRI YABANCI DÜŞMANLIĞININ BATI AVRUPA’DA İNATÇI YÜKSELİŞİ - HÜRRİYET DAILY NEWS - 19.05.2018
Teoman Ertuğrul TULUN 27.05.2018 -
THE ARMENIAN DIASPORA’S REAL CHALLENGE IS NOT TÜRKİYE, BUT THE CHANGING GEOPOLITICAL REALITY - 23.10.2026
Aygün ATTAR 23.10.2026 -
BOOK REVIEW: A GLOBAL HISTORY OF RELOCATION IN COUNTERINSURGENCY WARFARE - JOURNAL OF CONTEMPORARY HISTORY - 05.10.2021
K.A. HACK 22.10.2021
