BOSNA HERSEK, BOSNALI SIRP LİDER DODİK'İN YAKALANMAMASI İÇİN VERİLEN KARARIN GÖZDEN GEÇİRİLMESİNİ İSTEDİ
Paylaş :
PDF İndir :

17.04.2025


AA (16 Nisan 2025)

Lejla Biogradlija

 

Bosna Hersek Mahkemesi, ülkenin iki entitesinden biri olan Sırp Cumhuriyeti'nin (RS) Başkanı Milorad Dodik hakkında uluslararası yakalama emri çıkartılmasına ilişkin verilen ret kararının gözden geçirilmesi için bir kez daha Interpol'e başvurdu.

Ulusal basın, mahkemenin haklarında daha önce "anayasal düzeni tehdit etmek" gerekçesiyle yurt içi yakalama emri çıkartılan Bosnalı Sırp lider Dodik ve RS Ulusal Meclis (NSRS) Başkanı Nenad Stevandic için Interpol'e yeniden başvurduğunu belirtti.

Mahkeme, ulusal basına yaptığı açıklamada, "Şu aşamada Dodik ve Stevandic için uluslararası yakalama emri çıkartılmasına ilişkin daha önce verilen ret kararının gözden geçirilmesi için yeniden Interpol'e başvurduğumuzu teyit edebiliriz." ifadesine yer verildi.

Devamı için tıklayınız




Henüz Yorum Yapılmamış.